هرگاه تغذیه در دوران قبل از بارداری شامل مقادیر کافی از ویتامین ها، املاح و درشت مغذی های مورد نیاز برای تامین انرژی باشد نقش عمده ای در حمایت از بارداری موفق خواهد داشت زیرا تکامل جنین منحصرا وابسته به عبور مواد از مادر است و راه دیگری برای تامین نیازهای تغذیه ای در داخل رحم وجود ندارد.گرچه بیشتر توصیه های متداول، زنان را به مصرف مکمل فولات تشویق می کنند اما شواهدی نیز مبنی بر کاهش خطر نواقص مادرزادی در اثر مصرف ویتامین های ۱۲B، ۶B، نیاسین، آهن و منیزیم یافت شده است.
افزایش وزن مادر طی بارداری: افزایش تدریجی چربی زیرجلدی در قسمت های شکم، پشت و بالای ران ها یک منبع ذخیره انرژی برای بارداری و شیردهی ایجاد می کند. در دوران باردای نباید زنان را تشویق به کاهش وزن نمود زیرا این نگرانی وجود دارد که به حرکت درآمدن بافت چربی سبب آزادسازی ترکیباتی می شود که اثرات نامشخصی بر تکامل مغزی جنین دارد. در زنان چاق خطر زایمان خیلی زودرس، تولد نوزاد دارای نقص قلبی، نقص لوله عصبی یا وزن هنگام تولد بیش از استاندارد افزایش می یابد. همچنین چاقی خطر اختلالات فشارخون را زیاد می کند.
مصرف روزانه نان ها و غلات آماده مصرف سبوس دار، سبزیجات برگ سبز، میوه های خشک و تازه باید مورد تشویق قرار گیرد تا املاح، ویتامین ها و فیبر مورد نیاز اضافی تامین گردد. درصورت دریافت این موارد کمک بزرگی به پیشگیری و کنترل یبوست که اغلب زنان باردار با آن درگیر هستند خواهد شد.
بیماری صبحگاهی یا تهوع و استفراغ بارداری در سه ماهه اول بارداری ۹۰-۵۰ درصد زنان باردار را تحت تاثیر قرار می دهد و معمولا در حدود هفته هفدهم بهبود می یابد. خوشبختانه اغلب زنانی که مبتلا به بیماری صبحگاهی فعال هستند قادرند کار خود را ادامه دهند و وزن خود را از دست نمی دهند. برنامه غذایی ساده و به اندازه ممکن است به بهبود نوع معمول این بیماری کمک کند. در گروهی از زنان استفاده مکرر از میان وعده های حاوی کربوهیدرات تهوع استفراغ را کاهش می دهد. درحالیکه در برخی دیگر ممکن است غذاهای پروتئینی کمک کند. رژیم های غنی از پروتئین و زنجبیل می تواند علائم تهوع را کاهش دهد. اثر زنجبیل بر کاهش حالت تهوع بیش از ویتامین ۶B است.
بدون دیدگاه