اشتباه شایعی که بسیاری از بیماران قلبی به آن دچار می شوند آن است که از ترس ابتلا به سکته قلبی، محدودیت های زیادی را برای خود در نظر می گیرند، بارها شنیده ایم که بیمار با افتخار می گوید«چند ماه است که به گوشت قرمز، تخم مرغ و لبنیات لب نزده است» بیمار فکر می کند با حذف کامل این مواد غذایی، مقدار چربی خونش کمتر از میزان طبیعی و بسیار خوب خواهد شد.بی خبر از آن که ، اولاً با روش های تغذیه ای ملایم تر به همین نتیجه می تواند دست یابد و دوماً این محرومیت های سنگین سبب عدم دریافت پروتئین و ویتامیت های لازم به بدن می گردند،همچنین عوارضی چون لاغری بیش از حد، ضعف عضلانی،اختلالات عصبی روانی مثل زود رنجی و حشکی پوست و … را به همراه خواهد داشت.
رژیم غذایی به معنی نخوردن نیست،بلکه به معنی صحیح خوردن است. بدون شک مهمترین ماده غذایی مضر برای بیمارانی که دچار تنگی عروق بدن(قلب یا مغز) هستند کلسترول یا همان چربی است.بنابراین در درجه اول هدف عمده در هر رژیم غذایی برای بیماران قلبی، محدود ساختن کلسترول دریافتی است زیرا کبد عمده کلسترول را میسازد و الویت بعدی محدودیت در مصرف چربی های اشباع، سدیم(نمک) و مجموع کالری دریافتی که از قندها(کربوهیدراتها) ممکن است بدست آید، می باشد.
رمز موفقیت، حفظ تعادل است. اگر میخواهید غذایی را که چربی اشباع زیادی دارد مصرف کنید، آن را با خوردنی های کم چربی مثل سبزی های بخارپز و میوه به عنوان دسر، متعادل کنید.
چند نکته ساده:
*غذاهایی مصرف کنید که به طور طبیعی چربی اشباع و کلسترول اندک دارند مانند میوه و سبزیجات
*از فرآورده های فاقد چربی یا کم چرب استفاده کنید.
*گوشت بدون چربی مصرف کنید.مانند: گوشت ماهی، پرندگان و برشهای بدون چربی گوشت گاو و…. مصرف کنید
*شیر بدون چربی، پنیر و لبنیات بدون چربی یا کم چرب مصرف کنید.
*پودینگ بدون چربی یا کم چرب و دسرهای منجمد مصرف کنید.
*غلات، نان و کیک های کم چرب مصرف کنید.
*روغن کمتری در آشپزخانه مصرف کنید.
تغذیه و بیماری قلبی
بدون دیدگاه