بیشتر غذایی که میخوریم، برای تبدیل شدن به سوخت مصرفی بدن، به شکل گلوکز یا قند در می آید. لوزالمعذه-عضوی که در داخل شکم و در نزدیکی معده جای گرفته است-هورمونی به نام انسولین تولید می کند. کار این هورمون تسهیل ورود قند به داخل سلول های بدن است. بدن فرد مبتلا به دیابت، یا به مقدار کافی انسولین تولید نمی کند یا قادر به استفاده از انسولین موجود نیست.در بعضی افراد هر دو حالت بطور همزمان روی می دهد. در نتیجه میزان قند خون تا اندازه زیادی افزایش می یابد.

طبق تعریف، دیابت عبارت است از قند خون ناشتا بالاتر از ۱۲۶ میلی گرم در دسی لیتر.

 ارزش غذایی میوه ها

میوه ها یکی از عمده ترین بخش رژیم های غذایی در بیماران دیابتی است.میوه ها نه تنها از نظر تأمین کالری غنی هستند بلکه به علت دارا بودن ویتامین ها، فیبرها و املاح گوناگون یکی از بهترین منابع تولید و تأمین انرژی و کالری برای بیماران دیابتی محسوب می شوند.

این بخش از مواد غذایی اگر به مقدار توصیه شده مصرف شوند نه تنها مضر نمی باشند بلکه دارای منافع زیادی هم هستند.

تعداد معدودی از میوه ها حاوی چربی هستند ولی بیشتر کالری موجود در میوه ها بصورت قند بوده و مقدار کمی هم پروتئین در آنها وجود دارد.ولی چون مواد قندی موجود در میوه ها همراه با فیبر و سایر مواد معدنی و ویتامین ها هستند و جذب آنها کندتر از قندهای ساخته شده است این بخش از مواد غذایی،یعنی میوه ها جای خاصی در رژیم غذایی بیماران دیابتی دارند.

رژیم غذایی در بیماران دیابتی:

  • کربو هیدراتها: باید عمدتاً از نوع پیچیده نشاسته ای مانند برنج،نان، غلات، سیب زمینی و … تأمین شود.
    چربیها: بخش عمده ای از مواد غذایی ما را چربی ها تشکیل می دهد. چربی ها برای انجام بسیاری از واکنش های بدن ضرورت دارند. ولی امروزه بیشتر انسان ها مقدار بیشتری از حد مورد نیاز ضروری بدن چربی مصرف می کنند.چربی هایی که ما استفاده می کنیم بیشتر از اسید های چرب به دست می آید و همین اسید های چرب مواد مضری هستند که می توانند باعث بروز بیماری های مزمن شوند. چربی هایی که ما مصرف می کنیم شامل:
  • چربی های اشباع شده که چربی های بسیار مضری هستندک مثل کره، روغن حیوانی، روغن نارگیل و …
  • چربیهای غیر اشباع با پیوند یگانه: مثل روغن زیتون، آفتابگردان،بادام زمینی و …. .
  • چربی های غیر اشباع با پیوند چندگانه: مثل روغن آفتابگردان،سویا، ذرت،روغن ماهی و …
  • کلسترول: زرده تخم مرغ،گوشت، جگر، قلوه، مغز، میگو و …

پروتئین: یک گرم به ازای هر کیلو گرم وزن بدن

 
فیبر: استفاده از مواد غذایی با فیبر بالا مانند سبزیجات پر برگ و میوه جات، میوه های خشک شده، نان سبوب دار، سبوب گندم، موز و … باعث تأخیر تخلیه معده می شود که این تأخیر در هضم و جذب کربوهیدراتها موجب می شود که قند خون به آهستگی بالا رود.

غذاهای ممنوع:

قند، شکر، شکلات، شیرینی های گوناگون، نان محلی،آب نبات، آرد، کیک، شربت ها، آناناس، خرما، نوشابه های الکلی و غیر الکلی و ….

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید