همراه با افزایش سن مغز کوچک می شود اما دانشمندان بر این باورند که چاقی که می تواند با بیماری هایی مانند دیابت، سرطان و بیماری قلبی مرتبط باشد ممکن است بر شروع و پیشرفت پیرشدن مغز اثرگذار باشد.
در یک مطالعه مقطعی محققان اثر چاقی را بر ساختار مغز طی دوران بزرگسالی بررسی کردند. از اطلاعات 473 فرد بین سنین 20تا 87 سالگی استفاده شد. داده ها را براساس وزن به دو دسته لاغر و اضافه وزن تقسیم کردند. اختلافات چشمگیری میان ماده سفید مغز افراد دچار اضافه وزن و لاغر دیده شد. کاهش ماده سفید در اضافه وزن گسترده تر از لاغر ها بود. براساس داده ها، حجم ماده سفید در افراد دچار اضافه وزن در 50 سالگی با حجم آن در افراد لاغر در 60 سالگی برابری می کرد، بدین معنی که 10 سال اختلاف در سن مغزی آنها وجود داشت. از طرفی علی رغم اختلاف در حجم ماده سفید در این دو گروه، ارتباطی بین توانایی های شناختی که با تست IQ سنجیده شد وجود نداشت.
از آنجایی که جوامع امروزه رو به پیری می روند و چاقی نیز فراگیر شده است، بررسی چگونگی ارتباط این دو عامل می تواند اثرات مهمی در سلامت عمومی داشته باشد. نکته مهم دیگر در این پژوهش این است که آیا این تغییرات با کاهش وزن قابل بازگشت هستند یا خیر.
منبع: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160804071223.htm
بدون دیدگاه