فشار خون بیشتر از ۹۰/۱۴۰  میلیمتر جیوه را بیماری فشار خون بالا یا هیپرتانسیون گویند.بطور معمول فشار خون بالا علامتی ندارد و ممکن است فرد به افزایش فشار خون مبتلا باشد، به همین علت به قاتل خاموش معروف است.۹۵% پرفشاری خون ناشناخته و تنها ۵% موارد ناشی از عواملی از جمله قرصهای ضدبارداری، بیماریهای عروقی و پاراشیمی کلیه،کوشینگ، فیوکروموسیتوم به می باشد که این موارد ثانویه معمولاً قبل از ۳۵ سالگی یا بعد از ۵۵ سالگی موجب پرفشاری خون می شود.

مواردی که شانس ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند، عوامل خطر نامیده می شود که برخی قابل کنترل می باشند:

  • مصرف زیاد نمک
  • عدم تحرک
  • استرس
  • عوامل غیر قابل کنترل نژاد،وراثت، سن

توصیه درمانی:

۱-بررسی علل ثانویه

۲-قطع مصرف سیگار و الکل

۳-کاهش مصرف نمک: در ۶۰% بیماران با محدودیت نمک فشار خون کاهش می یابد، بسته به شدت فشار خون در ابتدا اضافه کردن نمک در سر سفره بایید منع شود و در صورت عدم کنترل فشار خون باید اضافه کردن نمک هنگام غذا پختن نیز ممنوع شود. مصرف روزانه نمک به طور معمول ۵-۹ گرم ، در صورت عدم افزودن نمک در سر سفره ۳-۵ گرم و عدم افزودن نمک هنگام طبخ غذا ۱-۳ گرم می باشد.

۴- توصیه به کاهش استرس : استرس، اضطراب و هیجان با افزایش ضربان قلب فشار خون را افزایش می دهند.

۵-محرک فیزیکی: ورزش باید بخشی از برنامه روزانه شما باشد.

کارشناسان تغذیه با تنظیم رژیم غذایی مناسب به کنترل وزن و کاهش فشار خون شما کمک می کنند، در این نوع رژیم ها بیشتر مصرف میوه،سبزی ، غلات،برنج و نان توصیه شده و از مصرف غذاهای سرخ شده و گوشت پرچربی برحذر می دارند.

بسیاری از افراد مبتلا به فشار خون بالا اضافه وزن نیز دارند، اگر شما هم اضافه وزن دارید حتماً به متخصص تغذیه مراجعه کرده تا رژیم غذایی مناسبی را برایتان تجویز نماید، بطور معمول بدنبال کم کردن وزن ، فشار خون هم خودبه خود کاهش می یابد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید