پیشرفت تکنولوژی موجب افزایش سرعت انسان در انجام امور شده است اما از طرفی این سرعت مشکلاتی با خود به همراه داشته است.
پیشرفت صنعت باعث شده انسان بتواند با کمک ابزار پیشرفته کارهایش را در نهایت دقت و سرعت انجام دهد، اما همین سرعت و دقت موجب بروز برخی بیماریها و ناراحتی های روانی و تضعیف روابط و ارزش های انسانی شده است.
انسان برای به دست آوردن راحتی و تسهیلات بسیاری از ارزشهای خود را از دست داده و خلاقیت و آزادی خود را به ماشین ها محدود کرده است و به این ترتیب در راه خود تخریبی و از دست دادن هویت خویش گام برداشته است.
لذا در این میان انسان باید در جهت بازسازی هویت و اهداف خود و حل مشکلات بدنبال راهکار باشد
همه ما غالباً در معرض مشکلات و مسائلی قرار میگیریم که به دلیل محدود بودن دانش و تجربیاتمان به همفکری با دیگران نیاز پیدا میکنیم. میدانید که حتی با ثباتترین افراد نیز گاهی از بحرانهای عاطفی مصون نیستند. تحولات و تغییراتی که در زندگی رخ میدهد. مانند ازدواج، دور شدن از خانواده و دوستان، بیماری و از دست دادن آنهایی که دوستشان داریم. گاهی ما را دچار اضطراب، تردید، نگرانی، تعارض و حتی بحران میسازد.
لازم به ذکر است هنگام سازش با محیطی جدید و تجربهای نو، داشتن احساسات فوق تا حد طبیعی است اما اگر این احساسات منفی از حد طبیعی بیشتر شود، میتواند باعث کاهش تمرکز آرامش و سلامت جسم و روان گردد.
مشاور کیست؟
هر کسی ممکن است با دوستان و همکاران خود صحبت کند و به آنها کمک کند تا مشکلات خود را رفع کنند. اما ممکن است این راهکارها از غنا و عمق لازم برخوردار نباشند و یا خود فرد هم نداند که راهنمایی او صحیح بوده است یا خیر
در تعریف مشاور می توان گفت که : وی فردی متخصص و آگاه به اصول مشاوره ای است که با همکاری مراجع در جهت تسهیل تصمیم به فرد کمک می کند . باید توجه داشت مشاور تسهیل کننده است ؛ نه تصمیم گیرنده . مشاور فرد متخصصی است که با علاقه به دل مشغولیهای شما گوش داده و به شما کمک میکند تا درک بهتری از آنها داشته باشید و بتوانید با راحتی و کارآمدی بیشتری با مشکلاتتان مواجه شوید و در انتها به توانمند سازی شما منجر شود.
مشاوره روانشناسی کاری تخصصی است که فقط در حیطه صلاحیت متخصص روانشناس است و با راهنمایی، نصیحت و پند و اندرز که هر کسی میتواند خود را در آن متخصص بداند تفاوت زیادی دارد. در مشاوره روانشناسی متخصص روانشناس همان الگوها، متدها و شیوههای آزمایش شده علمی را بکار میبرد که در مورد رواندرمانی به تایید رسیدهاند. تشخیص اینکه مراجعهکننده احتیاج به مشاوره و یا رواندرمانی دارد همیشه احتیاج به دقت و بررسی کافی دارد